Basis voor een bloeiende toekomst..

De Florijn symboliseert op fraaie wijze de toekomst van dit moderne (bedrijfs)pand, dat centraal gelegen is in de dorpskern van Geffen. Een ideale basis voor actieve ondernemers die tot volle ontplooiing willen komen. Hun onderneming willen laten groeien en bloeien in een florerend complex.

..met een knipoog naar een rijk verleden

Dit karakteristieke gebouw met diverse kantoren en winkel- en horecaruimten is jarenlang in gebruik geweest als vestiging van Rabobank Oss Bernheze. De Florijn heeft dan ook een mooie knipoog naar het verleden. De eerste gulden werd namelijk florijn genoemd, naar de Florentijnse lelie uit het wapen van de stad Florence. Hier werd in 1252 de eerste belangrijke gouden munt (‘gouden florijn’) sinds de Karolingische tijd geslagen. Daarmee is ook de herkomst verklaard van het sindsdien gebruikte valutateken, dat ook terugkomt in de huisstijl van het nieuwe bedrijfspand van ‘De Florijn’.

In het voorjaar van 2016 konden de inwoners van Geffen een zelf gekozen naam inzenden voor het volledig vernieuwde pand. Uit de vele inzendingen werd het voorstel van Anemone Romme gekozen. Haar onderbouwing: “De Florijn is een mooie verwijzing naar het verleden en de toekomst, tevens goed passend bij onze nuchtere Geffense inwoners”.

Op 1 april 2016 werd De Florijn officieel geopend door René Peters, wethouder sociale zaken, jeugd, onderwijs en integratie van de Gemeente Oss.